DNA. Primar Sfântu Gheorghe. Clasare dosar. ASISTENŢA JURIDICĂ A FOST ASIGURATĂ DE SERGIU BOGDAN & ASOCIAŢII

Societatea noastră, prin avocaţii parteneri Sergiu Bogdan şi Teodora Godîncă-Herlea şi avocatul colaborator George Zlati, a obţinut recent o soluţie de clasare într-un dosar penal al DNA Structura Centrală.

Având în vedere apariţiile media (a se vedea aici şi aici) referitoare la clasarea cauzei ce l-a vizat pe clientul nostru domnul Antal Arpad, primar al municipiului Sfântu Gheorghe, dorim să facem următoarele precizări. Acesta a fost cercetat de către DNA Structura Centrală, începând cu anul 2015, pentru mai multe fapte printre care cea de abuz în serviciu şi utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase, prevăzută de art. 10 lit. c) din Legea nr. 78/2000.

Pentru detalii legate de acuzaţia în fapt se poate vedea (aici) comunicatul DNA din data de 18 februarie 2016. După 4 ani de cercetări, prin Ordonanţa procurorul de caz din iulie 2019 s-a dispus clasarea cauzei pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina clientului nostru, pe motiv că faptele ce au făcut obiectul cercetărilor nu sunt prevăzute de legea penală.