(Ora de Cluj) Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat pentru toate capetele de acuzare

TG. MUREŞ. Magistratul Floare Găzdac de la Curtea de Apel l-a condamnat joi pe fostul primar Sorin Apostu, la o pedeapsă privativă de libertate, de 3 ani şi jumătate, pentru spălare de bani şi trafic de influenţă.

Alături de Sorin Apostu a mai fost condamnată soţia acestuia Monica Apostu, la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, pentru spălare de bani.

Omul de afaceri Călin Stoia a fost achitat pentru toate capetele de acuzare.

Într-un dosar disjuns, brokerul de asigurări Aspazia Droniuc, principalul denunţător din dosar a fost şi ea condamnată cu suspendare.

Potrivit procurorilor DNA, Apostu a primit foloase necuvenite, estimate la suma de peste 100.000 de euro, pentru a facilita un contract de salubritate cu Primăria a firmei Brantner Veres. Banii ar fi fost disimulaţi prin intermediul cabinetului de avocatură al soţiei sale, avocatul Monica Apostu.

Instanţa a dispus confiscarea sumei de 200.000 de lei, a cardurilor de carburanţi şi anularea contractelor de asistenţă juridică a soţiei primarului.

Sorin Apostu a fost arestat în noiembrie 2011, fiind eliberat din arestul preventiv după aproape un an. Fostul primar a fost trimis în judecată în decembrie 2011, iar la cererea apărătorilor dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel din Tg Mureş.

Soluţia poate fi atacată cu recurs.

Sursa: http://oradecluj.oradestiri.ro/fostul-primar-sorin-apostu-a-fost-condamnat-la-3-ani-si-jumatate-de-inchisoare-pentru-coruptie/actualitate/2013/07/25/